Порівняння Nike Zoom Mercurial VAPOR 15 PRO та Academy

Всіх вітаю, ви на сайті сокер шоп.

У наших статтях ви завжди спостерігаєте якісний та корисний контент, пов'язаний зі спортивною екіпіровкою. Ми не тільки робимо огляди на різні спортивні товари, а ще й порівнюємо їх між собою, робимо висновки та даємо поради. Сьогодні ми порівняємо між собою дві однакові моделі, але різних категорій. Різниця між ними лише на одну категорію, а саме це Academy та Pro. Начебто категорії, які йдуть одна за іншою, але насправді різниця між ними реально велика. На кожну з цих моделей є окремий огляд.

У нас на порівнянні дві новенькі моделі, обидві найк меркуріал вейпор 15 із головною технологією еір зум і, що найголовніше, обидві моделі одного типу, а саме сороконіжки. Таке порівняння буде максимально справедливим. І ви вже могли бачити різницю між Академі та Про, але чи така вона велика, як здається на перший погляд? Ми не будемо говорити за колір та дизайн, все плюс мінус однакове і ми це дуже детально обговорили в оглядах. Що перше кидається у вічі - то це поверхня. Що в одному, що в іншому варіанті вона досить незвичайна і виглядає професійно, але це наче дві різні моделі для різних цілей. Категорія академі виглядає більш класично, досить тоненький матеріал з невеликою текстурою для зчеплення і усе це по класиці покрито найк скіном. Категорія ПРО у цьому моменті більш результативна. Текстура, яка зветься хайперскрін, більш агресивна і вона покриває більшу частину поверхні. Адже буває так, що така агресивна текстура тільки на ударній зоні, а всюди приблизно так, як у категорії академі. В категорії ПРО ми отримуємо зовсім інший матеріал, а саме прототип вейпорпозита, який виглядає наче дуже дрібна сітка, але не в’язана, а сплетена із чогось синтетичного. Дуже незвичайний матеріал який також сприяє гарному зчепленню.

Зона шнурівки. Тут ми маємо одночасно і значну різницю і схожість. Різниця у тому, що у прошках немає язичка і ця зона зроблена по типу технології динамік фіт колар, тобто технологія носочка. Але самої шкарпетки немає, є щось подібне, що виконує  функцію дизайну і не більше. А от те, що немає язичка насправді полегшує життя. Але не у випадку з категорією академі у нас на огляді. Тут язичок хоч і є, але він наполовину пришитий і по факту він взагалі не відчувається, адже ні в яку сторону не з'їжджатиме і не буде кошмарити під час гри. А от що спільного тут, так це шнурівка з подвійними отворами. А насправді ці дві начебто різного типу зони шнурівки ніяк не конкурують. Тут це діло смаку, кому просто подобається взуття з комірцем і усе.

Головна технологія через яку вони мають додаток у назві - еір зум, присутня в обох технологіях. Перевірити її наочно без хірургічного втручання неможливо. Амортизаційний шар однаковий в обох варіантах. Підошва у цілому взагалі однакова, максимум чим може відрізнятися - це якість гуми підошви. У категорії ПРО вона просто повинна бути більш якісною, збалансованою та якісно виконувати свою функцію. Хоча до категорії академі у цьому випадку причепитися не можливо.

Головна різниця між Nike ZOOM Mercurial VAPOR 15 ACADEMY та Nike ZOOM Mercurial VAPOR 15 PRO - їхня ціна. Таким чином ми маємо категорію академі, яка, станом на початок 2024-го року має вартість 2960 грн, а категорія ПРО аж 4390 грн… так так, ось такі зараз ціни. Але ми про різницю - прошки у півтора раза коштують більше ніж академі. І чи варто платити більше - вирішувати тільки вам. Зі своєї сторони ми можемо сказати, що все ж таки не просто так ПРОшки коштують дорожче, а технологій в них все ж таки трішки більше. Не у півтора раза звичайно, але достатньо. Ну і звичайно все залежить від потреб. Для ігор на початковому або дворовому рівні краще взяти ті що дешевші, адже їх не так буде шкода, результат від них ви відчуєте і свою функцію вони виконуватимуть на всі гроші. Але якщо ви потребуєте чогось більшого - то звертайте увагу на ПРОшки або ж і на категорію вище.


А що ви думаєте про цю різницю та про модель у цілому? Пишіть у коментарях свою думку та відгук про цю статтю. Не забувайте, що ці моделі ви можете придбати у магазині сокер шоп за посиланням в описі, а також прийшовши до Шоуруму у Києві на Печерську. На цьому я з вами прощаюсь, всім бувайте.

 

Вибрати Сороконіжки...


 

Написати відгук

Якщо Вас зацікавила стаття, Вам буде цікаво довідатися про ці товари:

Останні відгукиВсі відгуки