Поради по догляду за бутсами

Всім привіт.

Сьогодні наша стаття присвячена корисним лайфхакам, які допоможуть захистити ваші футбольні бутси та продовжити їм життя, оскільки багато хто не доглядає за своїм футбольним взуттям або ж не правильно його зберігає і це призводить до поганих наслідків. Тому тримайте 8 корисних порад, за допомогою яких ви продовжите життя свого взуття. Причому це стосується не лише футбольного взуття.

Порада № 1
1. Завжди після гри послаблюйте шнурування бутс для того, щоб вийняти ступню без застосування надмірного зусилля. Це збереже форму бутс, отвори для шнурків та зону п'ятки.

Порада №2
2. Видаліть залишки землі або інші забруднення за допомогою жорсткої щітки. Намагайтеся не використовувати металеві щітки. Краще віддайте перевагу жорсткій щітці з натуральним ворсом.

Порада №3
3. За допомогою м'якої тканини видаліть дрібні частинки бруду. Під час чищення футбольних бутс намагайтеся не використовувати миючі засоби, це може призвести до пошкодження матеріалу хімічним шляхом.

Порада №4
4. Якщо є місця, куди проникнути ганчіркою не так легко, то найбільш зручним варіантом буде використання старої зубної щітки для видалення свіжої землі з дрібних канавок.

Порада №5
5. Коли зберігаєте бутси, особливо довгий період, наприклад, взимку, то надавайте Вашим бутсам початкову форму за допомогою наповнення їх газетним папером. Або ж не викидайте при купівлі бутс такі спеціальні вставки, але якщо таких немає, і навіть газети під рукою немає, то використовуйте папір з обгортки. Так бутси не проминатимуться і покриття залишиться цілими, без тріщин і вм'ятин від деформації.

Порада №6
6. Намагайтеся, щоб футбольні бутси висихали природним шляхом, без застосування нагрівальних елементів, таких як сушарки, батареї та фени. Запам'ятайте: сушіння за допомогою допоміжних пристроїв може призвести до надмірної жорсткості футбольних бутс та порушення клеєних з'єднань. Жорсткі бутси набагато більше схильні до розривів матеріалу через втрату еластичності, а погіршення властивостей склеювання внаслідок неправильного сушіння може призвести до відділення підошви від верхньої частини футбольної бутси.

Порада №7
7. Якщо бутси виготовлені з натуральної шкіри, то не зайвим буде обробити їх гуталіном із властивостями просочення. Це поверне бутсам початковий колір, покращить еластичність і надасть властивості водонепроникності. Запам'ятайте: не використовуйте гуталін та просочення при догляді за футбольними бутсами із синтетичної шкіри, це може їх пошкодити.

Порада №8
8. Якщо Ви використовуєте взуття для футболу зі змінними металевими шипами, їх також необхідно спеціальним чином обробити. Найкращим засобом для цих цілей послужить вологовитісне мастило «WD-40». Оброблені цим засобом шипи надійно захищені від іржавіння до наступної гри.

Що ж, ось такі поради на сьогодні. Сподіваюсь, вони були вам корисні й ваші бутси тепер служитимуть Вам довго. Усім успіхів, бувайте!

 

Вибрати Бутси ...


 

Написати відгук

Якщо Вас зацікавила стаття, Вам буде цікаво довідатися про ці товари:

Останні відгукиВсі відгуки